fbpx

GYIK

Mikor kezdődik a tanfolyam és mennyi időt vesz igénybe?
A tanfolyam négy kiscsoportos közös alkalomból áll, ami 4-szer 2 órát jelent, a következő csoport közös alkalmainak időpontjai:
október 8. péntek 18:00-20:00
október 10. vasárnap 18:00-20:00
október 15. péntek 18:00-20:00
október 17. vasárnap 18:00-20:00

Mit tanulhatok pontosan a tanfolyamon?
A tanfolyam a következő témaköröket dolgozza fel:
anatómia, hormonok
a menstruációs ciklus
a három termékenységi jel
a fogamzásgátlás szabályai
szabályok a perimenopauza, a szoptatás és a fogamzásgátló letétele utáni időszakra
termékenységtudathoz kapcsoló technológiai újítások
fogamzásgátlási lehetőségek
menstruációs eszközök
ajánlott videók, podcast epizódok a témához kapcsolódóan

Akkor is jelentkezhetek, ha az egyik közös alkalmon nem tudok részt venni?
A közös alkalmak online, Zoomon keresztül zajlanak, és minden ilyen alkalom felvételre kerül, hogy aki nem tud részt venni, megnézhesse az aznapi anyagot, illetve aki szeretné, újra tudja nézni a későbbiek során. Ezeket a felvételeket csak a résztvevőknek küldöm el.

Pontosan mit tartalmaz az ár?
Az ár tartalmazza a négy közös, kiscsoportos alkalmat, három egyéni fél órás konzultációt velem, szintén online, a leadott anyag PDF formátumú vázlatát, gyakorló teszteket és feladatokat, a közös alkalmak felvételeit, illetve a tanfolyam elvégzése után egy Facebook csoporthoz való tartozás jogát, ahol a későbbiek során kérdezhettek egymástól vagy tőlem.

Egyben ez az ár túl nagy kiadás nekem. Van lehetőség részletfizetésre?
Természetesen igen, ilyen esetben kérlek írj nekem egy e-mailt (hello@tudatosciklus.hu) és megbeszéljük a részleteket. ?

Mekkora csoportokban zajlik a tanfolyam?
Hat szabad helyet szoktam meghirdetni, hogy mindenkire kellő figyelmet tudjak fordítani a tanfolyam során és maradjon idő a kérdésekre is.

Van lehetőség önállóan tanulni?
Természetesen igen, ilyen esetben kérlek írj nekem egy e-mailt (hello@tudatosciklus.hu) és megbeszéljük a részleteket. ?

Akkor is érdemes elvégeznem a tanfolyamot, ha jelenleg még fogamzásgátlót szedek?
Igen, a tanultakat a hormonális fogamzásgátló abbahagyása után azonnal el lehet kezdeni használni és erre a helyzetre is kitérek a szabályok részletezése során. Fogamzásgátló használata mellett nem érvényesek a tanfolyam során tanultak.

Akkor is érdemes elvégeznem a tanfolyamot, ha rendszertelen ciklusaim vannak?
Igen, szerencsére a rendszertelennek tűnő ciklusokban is van rendszer, így mindenképp érdemes belevágnod, garantálni tudom, hogy meg fogod találni a rendszert a ciklusodban.

Akkor is érdemes elvégeznem a tanfolyamot, ha nem szeretném fogamzásgátlásra használni / nem most szeretnék babát?
Igen, ez a tudás az egész termékeny életszakaszban nagyon hasznos. Ha nem szeretnél minden egyes alkalommal meglepődni, amikor megjön a menstruációd, akkor már érdemes belevágnod a tanfolyamba.

Fogom tudni alkalmazni a tanultakat szülés után / menopauza környékén?
Igen, a tanfolyam során külön kitérünk ezekre az élethelyzetekre, a módszer speciális szabályokkal rendelkezik ezekre az időszakokra.

Mennyire megbízható a módszer? Találok erről valami kutatást?
A szimptotermális módszer hatékonysága fogamzásgátlás esetén 99,4%, ha erről bővebben szeretnél olvasni, olvasd el ezt a blogbejegyzésemet, a végén még egy kutatást is linkelek benne.

Tartalmaz egyéb hasznos információkat a tanfolyam a módszer szabályain kívül?
Igen, az anyag magába foglalja a következő témákat is: termékenységtudathoz kapcsoló technológiai újítások, fogamzásgátlási lehetőségek, menstruációs eszközök, termékenységgel kapcsolatos gyakori betegségek, ajánlott videók, podcast epizódok a témához kapcsolódóan.

Kaptál visszajelzést a tanfolyamról azoktól, akik már elvégezték korábban?
Igen, szerencsére a legtöbb tanulóm részletes visszajelzést adott, ezeket a weboldalam kezdőlapján legörgetve tudod elolvasni.

Képzett oktató vagy?
Igen, 2021 márciusában vizsgáztam az NFPTA egyesületénél, miután elvégeztem egy 10 hetes kurzust, négy résztvevővel lebonyolítottam egy próbaoktatást és átmentem az elméleti vizsgán.

Te magad is használod a módszert?
Igen, 2019 óta használom a módszert fogamzásgátlása (sikeresen), de ha visszapörgethetném az időt, már biztosan egy képzett oktatótól tanulnék és nem könyvekből, ezzel rengeteg időt megspórolhattam volna és a tudásom is 100%-os lett volna már az elején (senkinek nem ajánlom, hogy magától tanulja meg).

A tanfolyam keretein belül felmerülő kérdésekre is jut idő?
Igen, a közös alkalmak közben és végén is meg szoktam kérdezni, hogy volt-e bármi, ami nem világos vagy fejtsem ki részletesebben, ilyenkor is lehet kérdezni, illetve az egyéni konzultációk alkalmával is. Ilyenkor, ha szükséges, több időt töltünk az adott témával, hogy biztosan érthető legyen mindenki számára.

 

Előfordulhat, hogy nem kaptál választ a kérdésedre, ha így lenne, kérlek írj nekem instagramonFacebookon, vagy akár a hello@tudatosciklus.hu email címre.