fbpx

Most már tényleg bemutatkozom

Gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit tényleg meséljek magamról, ne csak azt a pár mondatot másoljam be mindenhova, amivel az instagram oldalamat elindítottam… 🙂

Szóval azt már tudjátok, hogy pontosan milyen tanfolyamot végeztem, de ezen kívül nem sokat árultam el magamról. 25 éves vagyok és Budapesten élek a barátommal. Nagyon szeretek sütni-főzni, olvasni, időt tölteni a családommal, barátaimmal, csak úgy itthon lenni (kövezzetek meg, de nekem a 2020-as év ilyen szempontból csodálatos volt – de azért nem tagadom a rosszabb napjaimat sem, amikor megőrültem, hogy nem találkozhatok a szeretteimmel), sorozatokat nézni, podcastokat hallgatni, társasozni, szóval ilyen nyugisabb dolgokat csinálni, ezek kapcsolnak ki igazán. Ezen kívül persze nagyon szeretek utazni, aktívan pihenni, remélem idén erre több lehetőségünk lesz. 🙂

A termékenységtudat módszert 2019 márciusától alkalmazon, autodidakta módon tanultam, könyvekből, videókból, cikkekből (bár ezt most már senkinek nem javasolnám, rengeteget ad, ha egy képzett instruktortól tanul az ember), és már rögtön az elején megváltozott tőle az életem. Nekem szerencsére nincs olyan történetem a termékenységtudattal, mint sok más embernek – van, aki a fogamzásgátló tabletta helyett keresett alternatív, kímélő megoldást, más úgy találkozott vele, hogy hosszú ideig nem sikerült a fogantatás – én csak rátaláltam a módszerre, és lenyűgözött, hogy olyan tudást ad a kezembe, amit innentől kezdve bármilyen életszakaszban használni tudok, ha másra nem is, arra biztosan, hogy tudjam, mikor lesz a következő menstruációm. Hát ennél végül sokkal többet adott,  egy természetes fogamzásgátlási megoldást, és olyan kapcsolatot a testemmel, amit máshogy nem tudtam volna elérni. 🙂 Tudom, ez így elsőre talán furcsán hangzik, de higgyétek el, teljesen megváltozott az, ahogyan a testemre tekintek, és ezáltal jelentősen megnőtt az önbizalmam és a tudatosságom is. Állandó fókuszt helyezek arra, hogyan érzem magam, milyen jeleket ad a szervezetem, és a szó legjobb értelmében véve tudom kihasználni ezeket az információkat.

Eredetileg skandinavisztika alapszakot végeztem az ELTE-n, svédül tanultam, most ezzel a nyelvtudással dolgozom egy multinál. 2020 januárjában éreztem azt, hogy mozdulnom kell valamerre, szeretem a munkám, de nem adta meg azt a pluszt, amire vágytam, ezért elkezdtem gondolkodni, hogy mi is az, ami úgy igazán érdekel, amibe érdemes időt és energiát fektetni, és szépen összeállt a fejemben egy lista, hogy mivel szeretek foglalkozni. Ebből kettő olyan volt, ami inkább hobbiszinten működik, de a harmadik – a termékenységtudat – nem is tűnt akkora hülyeségnek.
Elkezdtem utánajárni, milyen lehetőségeim vannak, ha szeretném oktatni ezt a módszert másoknak, mert már akkor is képes lettem volna órákig beszélni erről. Többféle tanfolyamot találtam, többféle módszerről, és bár akkor még nem igazán értettem a különbséget, nagyon örülök neki, hogy végül a Natural Family Planning Teachers Associationt választottam ezek közül, mert közben rájöttem, hogy a szimptotermális módszer az, ami a legközelebb áll hozzám (de lehet, hogy később még jönnek kiegészítő dolgok, erről úgyis időben értesülni fogtok).
Egészen márciusig gondolkodtam a dolgon, aztán végül jelentkeztem, és ezután jött a legnehezebb időszak: a várakozás júliusig. Aztán elkezdődött a tanfolyam, és már az első héten azt éreztem, hogy megérkeztem, ez az, amivel foglalkozni szeretnék, ami iránt igazán szenvedélyes vagyok. Szóval teltek a hetek, minden kedden alig vártam, hogy felkerüljön az új anyag és amikor csak tehettem, ezzel foglalkoztam. Volt közben egy vizsgám, folyamatos beadandók, abszolút nem unatkoztam, de mégsem volt megterhelő, mert tudtam, hogy jó az irány.
Októberben ért véget a tanfolyam elméleti része, ezután pedig el kellett kezdenem összerakni a saját oktatóanyagomat, és összeszervezni négy barátnőmet, akik a kísérleti nyulaim voltak a próbatanításomra (innen is köszi, lányok!♥). Ezt az időszakot is nagyon élveztem és persze magát a tanítást is.

2021. március elején végre megvolt az utolsó vizsgám is, így pár nappal később elindítottam a vállalkozásomat is. Bár már dolgozom rajta egy ideje, rengeteg kérdőjel van még a tanfolyamommal kapcsolatban, de igyekszem minél hamarabb kideríteni és kitalálni a dolgokat.

Most ezen kívül még ugye dolgozom, a weboldalamat igyekszem összerakni, illetve amire nagyon büszke vagyok, hogy a 2020-as év végére végeztünk egy új cikluskövető applikáció, a Read Your Body magyarra fordításával (4-en dolgoztunk ezen hónapokig). Most márciusban ez is nyilvánossá vált, tehát ha követitek a ciklusotokat, akkor most már ezt az alkalmazást is használhatjátok erre – és tőlem is sokat fogtok még hallani róla.

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre teljesen elinduljon a közös utunk, remélem megkapom tőletek a bizalmat és megengeditek, hogy megtanítsak egy-két apró, de nagyon fontos dolgot a testetekről. Garantálom, hogy life-changing információk lesznek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük